HomeНаука и техникаRelated VideosMore From: Video Blog Tech

MSI GTX 1060 GAMING X 6G - Test, Recenzja, Opinia - Twin Frozr VI w akcji. VBT PC

688 ratings | 26436 views
www.vbtpc.pl - inne podejście do modernizacji komputerów Test karty graficznej MSI GTX 1060 GAMING X 6GB z najcichszym chłodzeniem na rynku. Jak bardzo, tak na prawdę, jest wydajne chłodzenie nowych kart graficznych od MSI? Twin Frozr VI w praktyce. * Ceny: http://www.ceneo.pl/45774148#cid=16629&crid=97396&pid=13012 * Strona Producenta: https://pl.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1060-GAMING-X-6G.html#hero-specification Możesz zaglądnąć również: * do warsztatu /poradnika komputerowego: https://goo.gl/RP9lvT * testy / recenzje /opinie / unboxing: http://goo.gl/o2Bxx2 Zapraszam również do śledzenia mnie na: * Instagramie: https://www.instagram.com/video_blog_tech/ * Twitterze: https://twitter.com/VideoBlogTech * Facebooku: https://www.facebook.com/VideoBlogTech/ * Bloggerze: http://videoblogtech.blogspot.com/
Html code for embedding videos on your blog
Text Comments (129)
Dank Tanic (21 days ago)
Ja mam tą grafe :D
janop965 (29 days ago)
Kochany odpal kartę w 2k a dopiero zobaczysz kulturę pracy
krzysztof jański (1 month ago)
ja własnie kupiłem komputer z tą kartą i jestem mega zadowolony
Oliwier Youtuber (1 month ago)
Kupiłem i jest świetna! Nic nie słychać
kopernik111 zbychu (1 month ago)
Kupiłem taką właśnie od MSI
Filip Leski (2 months ago)
Co się bardziej opłaca kupić: GTX 1060 Palit Dual 6gb czy tą o to kartę?
Dersdii (21 days ago)
Filip Leski Ok dzięki za odpowiedź. ;)
Filip Leski (21 days ago)
Dersdii nie, jeśli chodzi o jakość tej karty to jest chyba liderem z półki 1060 pod względem mocy i kultury pracy. Mega wypas! Jedynym mankamentem tej karty jest chyba wciąż cena, która jeszcze jest dosyć wysoka (gdzieniegdzie), ale można ją też z pewnością gdzieś taniej kupić, np. używane na OLX albo (chociaż znacznie rzadziej) nowe na OLX. Ale jeśli chcesz mieć stuprocentową pewność, że wybrałeś właściwą kartę i taką jak chciałeś (zakładam: idealną pod niemal każdym względem) i jeśli masz możliwość dołożenia niewielkiej sumy pieniędzy to dołóż bez wahania. Karta sprawuje się po prostu świetnie! Jeśli jesteś zorientowany w temacie to myślę, że wiesz o co chodzi. Poczytaj se więcej opinii w internecie. ;) Pozdrawiam
Dersdii (21 days ago)
Filip Leski Miałeś jakieś problemy z piszczeniem cewek?
Filip Leski (21 days ago)
Dersdii właśnie już od prawie 3 tygodni kupiłem se komputer z tą kartą prezentowaną na nagraniu także "chyba" dobrze zrobiłem :)))
Dersdii (21 days ago)
Filip Leski msi
Trynki Winki (3 months ago)
Co lepsze: zotac gtx 1060 6 gb czy ta karta?
Najort (3 months ago)
msi
Paweł Mataszczyk (4 months ago)
Czy jak mam na stocku 69 to źle???
Rafał Kucharski (5 months ago)
Mam takie małe pytanie jak sprawdzi się ta grafa z i7 3770? (tak bez k)
Marecki (7 months ago)
kUPIŁEM TĄ KARTĘ JEST ŚWIETNA
Marecki (6 months ago)
Z karty jestem bardzo zadowolony a procek mam słaby bo tylko i3 4430
Mloodyy1 (6 months ago)
Ok dzieki nie mam wyjscia musze brac a jaki masz procek ? Z karty jestes zadowolony ?
Marecki (6 months ago)
W sklepie proline jest po 1840
Mloodyy1 (6 months ago)
Ok dzieki a teraz sa po 1900 :/
Marecki (6 months ago)
1480
Darek Choromański (7 months ago)
ja osobiście korzystam z Nv GTX 1060 xtreme Gaming 6 gb Aorus i nie narzekam wszystko śmiga jak należy nie ma gry która by nie poszła aktualnie a co do MSI nie mam nic przeciwko tej marce tym bardziej że to ta sama rodzina kart więc i podobne technicznie
szczęśliwy posiadacz (7 months ago)
wczesniej mialem N560 GTX-Ti. wiem cienko ale czekalem az sie skonczy. gralem na nim na okraglo i wytrzymal prawie 8lat choc nie wiem czy plyta czy karta sie konczyla bo na zimno po drugim uruchomieniu jak sie troche rozgrzal bylo ok. teraz chce kupic gtx palit 1060 stosunek ceny do wydajnosci. moim zdaniem palit ma zywsze jakies te kolory w grach
Dawid Bartosz (7 months ago)
Super recenzja kupiłem tą kartę i jestem zachwycony kultura pracy spokojnie wystarcza do Full HD
Łosiek (9 months ago)
Posiadam od 2 lat Msi Gaming Radeon 380 4gb i zastanawiam się nad zmianą na właśnie gaming x 1060, lub gaming x+... Tylko nie wiem czy warto dopłacać ok 100 zł. W ostateczności poczekać miesiąc i kupić jakiś model gtx 1070.
Kubito (10 months ago)
Co jest lepsze palit gtx 1060 czy ten msi
kapi2048 (4 months ago)
MSI
Bogdan Preisner (10 months ago)
Fajny test ale brakowało mi określenie jakie karta ma pamięci ?
Lukasz Szpikowski (10 months ago)
Właśnie zamówiłem Gainward'a GF GTX 1060 6GB GS , kiedyś używałem kart tej firmy i były rewelacyjne. Jak będzie tym razem?..
devilfcm (11 months ago)
Karta jest lepiej chłodzona dzięki zmianie wielkości pcb (krótsza i szersza). Ciepło nie rozchodzi się w dwóch kierunkach i lekko na boki ale już bardziej na 4 strony świata jak w procesorze. Taka trochę patelnia. Rozmiarowo jest lekko inna. Jak GTX Titan X mieścił się w amplifierze alienware to z tą kartą obudowa się nie domknie (za wysoka) . Ale tam gdzie nie było szans na wcisnięcie titana bo za długi, ta karta mieściła się idealnie a to wielki plus przy trendzie niskich mini obudów. Ogólnie widać, że na karcie nie oszczędzano za bardzo. Wykonanie super. Osiągi też całkiem całkiem. Spoko karta, daje rade.
Fonti (11 months ago)
Za pomocą jakiego oprogramowanie można sterować oświetleniem loga ?
Kuba Michalik (1 year ago)
Ja składam komputer na bazie msi i owarzam że ta karta jest super sam ją kupię
Shadow (1 year ago)
jak pobrać to oprogramowanie msi ?
aed dez (11 months ago)
Gromaniak Pl z ich sotrony
ReeB0T (1 year ago)
jest mozliwosc polaczenia tej karty graficznej w trybie SLI ?
Marecki (7 months ago)
NIE
Bartek (1 year ago)
czy zmieści się na płycie asrock h110?
TheViJox (1 year ago)
Mam pytanie która karta graficzna jest lepsza (np. do wiedźmina 3) MSI GTX 1060 Gaming X 3GB czy Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce OC 3GB GDDR5? Proszę o uzasadnienie.
Bartek (1 year ago)
okej dzięki :)
SmileMan (1 year ago)
Bartek Tak. Praktycznie każda współczesna karta graficzna jest kompatybilna z prawie każdą współczesną płytą główną.
Bartek (1 year ago)
Smile a wejdzie ta od msi na płytę główną asrock h110?
SmileMan (1 year ago)
TheViJox W kwestii wydajności prawie nie ma różnicy. W niereferentach patrzy się głównie na kulturę pracy w której msi wygrywa.
Shillex Shill (1 year ago)
gtx 1070 to dobry pomysł do 1080p/60 hz? karta na 2-3 lata
Mariusz Trynkiewicz (1 year ago)
Shillex Shill tak ale ja bym powiedział o 1440p
Sen puuxD (1 year ago)
mozesz zrobic porownanie gaming x do gaming x+
Bot Boty (1 year ago)
:-() ( móżyńskie emodżi)
samsung galaxy (1 year ago)
do tej karty jaka najlepsza płyta główna z WiFi na i5 7500 do 1200 pln oraz jakie pamięci 2 *4 g czy 2*8 g w sensownej cenie ?
Shillex Shill (1 year ago)
wystarczy na 2 lata? ultra/wysokie?
Darkople (1 year ago)
Shillex Shill ta
Adrian (1 year ago)
Shillex Shill nie
GabE Official (1 year ago)
Mam tą kartę od kilku miesięcy i polecam ;)
Pietnastka x (1 year ago)
juz kupiłem :)
Dawid Duczmal (1 year ago)
ja kupiłem MSI ale od czerwonych. RX480 8gb - wydawał mi się jednak trochę lepszym, bardziej przyszłościowym rozwiązaniem, mam go od miesiąca karta ciacha, chyba tylko raz wiatraki usłyszałem :)
michal live (1 year ago)
Gaming x
michal live (1 year ago)
będzie gtx 1060 od msi już opatrzona na x-komie
Nemo74B (1 year ago)
Ja mam Palita JetStream 1060, który jest według mnie chyba najlepszą alternatywą dla omawianego przez Ciebie produktu od MSI.Kupiłem tą kartę za 1279zł (niestety obecnie ciężko znaleźć tak dobrą cenę).W testach podczas grania, karta osiągała 73 stopnie maksymalnie, będąc absolutnie bezgłośna.Ustawiłem więc nieco szybsze obroty wentylatorów w MSI Afterburner, i temperatura osiąga tylko 65 stopni maksymalnie, pozostając bardzo,bardzo cicha.Mowa oczywiście o karcie podkręconej, gdzie rdzeń pracuje taktowany nieco ponad 2100Mhz.Nie wiem jaki jest najwyższy poziom stabilności po przetaktowaniu, gdyż jeszcze nie próbowałem znaleźć jej górnej granicy,w której zechce pracować.Podsumowując więc, jeśli ktoś chce mieć wydajną kartę grafiki, a nie chce wydawać większej gotówki, powinien rozważyć zakup karty od Palita.
Hekson (8 months ago)
Nemo74B Minęło 11 miesięcy od wystawienia Twojego komentarza. Jakie masz odczucia względem omawianej karty po tym czasie?
Michał Mike (1 year ago)
Czy ta karta nada sie na taki przestarzały sprzęt jak i7 870 2,93Ghz , płyta intel HD55TC i 8Gb 1333HZ Ram. Obecnie mam gtx 660 i czas wymienić dziadka na coś nowego. Czy sprzęt który posiadam nie bedzie jej spowalniać?? Jaką karte max moge dobrac do tego co posiadam? Dzieki z góry za odzew . POZDRAWIAM
Mariusz Trynkiewicz (1 year ago)
Michał Mike procesor nie będzie ograniczał karty ale i tak będziesz miałało fps
wastelander (1 year ago)
cena zaporowa wg mnie
Dikus (1 year ago)
gdzie mogę złożyć zamówienie na kompa
boba P (1 year ago)
Kupiłem tą i nie żałuję. Pod Tv 32 cale chodzi all na full. Jak dokupię odpowiedni monitor to dopiero będzie jazda.
Hubert Mielicki (1 year ago)
Ja zamierzam kupić właśnie tę kartę
rozr111 (1 year ago)
spoko, ale za mało gier przetestowanych.
Cashtelan C (1 year ago)
Mam tą kartę polecam jest niesłyszalna. Bardzo wydajna cicha nic dodać nic ująć chyba najlepszy wybór do ok 1400 pln polecam.
Sevu (1 year ago)
Myślę o kupnie gtx 1060, który posiada wejście 8 pin. Jednak mój zasilacz posiada tylko jedną wtyczkę 6 pin. Czy zastosowanie przejściówki z 6-pin na 8-pin mogło by mieć jakieś negatywne skutki w stosunku do karty? (takie jak: niestabilność, brak możliwości wykorzystania jej w pełni, po prostu czy nie wpłynie to na nią źle)
Magic Hook (1 year ago)
Nie wiem, czy już się spóźniłem, chociaż pewnie tak, ale kolega pieprzy głupoty. Co prawda, przejściówka 6 pin na 6+2 nie zadziała, ale przejściówka z molexa na 6+2 jak najbardziej.
Cashtelan C (1 year ago)
No to chyba wymienił bym zasilacz bo niezalecane jest używanie przejściówek co jest zresztą opisane w instrukcji lub w warunkach gwarancji nie pamiętam. Lepiej wymienić zasilacz niż zniszczyć kartę tak mi się wydaję a dobre markowe zasilacze można już kupić w cenie ok 150 pln więc jak się ma 1500 pln na karte to i się pewnie te 150 pln znajdzie na zasilacz :P
Sevu (1 year ago)
nie
Cashtelan C (1 year ago)
a nie masz 6+2 pin złączki w tym zasilaczu ?
Szymonele Official (1 year ago)
1060 jest tymczasowo lepsza od rx 480 xd Zobaczymy za rok :D
Filmik najwyższej jakości :) Świetne wykonanie!
Jestem stałym widzem tego kanału prawie ,że od początku :D
Łukasz Sobczyński (1 year ago)
PancerzMamTwardyJakZelki Ty tutaj ? XD
Lechu (1 year ago)
Ja planuję kupić w przeciągu tygodnia właśnie MSI GTX 1060 6GB. Wybrałem ją nie tylko ze względu na ciszę i temperatury, ale ze względu na zaufanie do firmy MSI. To będzie już moja 3 karta od tej firmy i z każdej byłem zadowolony.
Freszuu # (1 year ago)
Ja myślę żeby kupić ta MSI 1060 gaming bo przekonała mnie ich recenzja.A w jakiej cenie one będą ?
Fipak (1 year ago)
Freszuu # Ok 9999 zł. Po 4 miesiącach : 1500
Zoltar (1 year ago)
Raz kupilem karte MSI i juz zawsze pozostane ich fanem.
franklin clinton (1 year ago)
Zoltar to prawda świetna wydajność w grach i to czuć bardzo mocno :D a w dodatku zajebisty wygląd karty gaming x :D
kacperas95 wujt (1 year ago)
zrub test gtx 1060 armor pozdrawiam😀
Mikołaj Stefański (1 year ago)
ja już zamówiłem tą kartę :)
ŁYSY 2103 (1 year ago)
I jak bo ja też już zamówiłem ?
Michuu (1 year ago)
z ta karta wygrywa R9 Fury Nitro :)
Rawq123 (1 year ago)
pro duo to nie jest karta do gier jak cos :)
Michuu (1 year ago)
za ta cene dobra
Maciej Dobrzynski (1 year ago)
A rx 480 x gaming 8 GB ? :D
Michuu (1 year ago)
dokladnie :D
mrcszyman (1 year ago)
Raz wygrywa 1060, raz fury, wszystko zależy od danej gry i od trybu dx. Zestawienie gier i sparowanie tych dwóch kart np u Liptona pokazało, że fury jest górą, w większości gier.
Leon Gutner (1 year ago)
Każde słowo o tej karcie jest prawdą . To najlepszy gtx 1060 jeśli chodzi o ciszę komfort i temperatury . Do 60 stopni czyli na pulpicie - cisza . W cieńszych grach wentylatory włączają się na około 30 procent obrotów na kilka sekund po czym przez dłuższy czas znowu cisza . A przy dużym obciążeniu głośniej hałasują wentylatory w obudowie niż te na karcie . Najcięższe gry bez oc wycisną w maksie 69 stopni - w większości gier jest to w maksie 67 stopni. Dla kogoś kto lubi pograć często i płynnie ale nie celuje w te wszystkie szały wydajności i nie siedzi przy grach 24 g/h karta doskonała . Nie żałuję że dopłaciłem . Posiadam od 5 miesięcy i jestem zadowolony w maksie . Śmiga w full hd na 40 calowym tv . Polecam .
Barbara 12 (10 months ago)
" Dla kogoś kto lubi pograć często i płynnie ale nie celuje w te wszystkie szały wydajności i nie siedzi przy grach 24 g/h karta doskonała"??? skoro karta cicha i ma genialne chłodzenie to właśnie bym powiedział, że to karta dla nolifów, więc...
Wormskyy (1 year ago)
Potwierdzam ;-]
Sajgon Gites (1 year ago)
Tak planuje kupić gtx 470 :))))
Król Marson (1 year ago)
zrobisz test rx 470 4gb od Gigabyte?
Kuba77 XFX (1 year ago)
Dość słabo pamięci się podkręciły.
Pirat2016 (1 year ago)
Witam jak myślicie na Gtx Msi 1050 Ti da się pograć w BF1 na FullHD ?
ukimeister (1 year ago)
u mnie na i5 6500,która nie spełnia wymagań i gtx1060 gram na ultra w 70-90 klatkach w bfa
Maciej a (1 year ago)
Mój set to i5 2320(3ghz) GTX 660 1,5gb(OC +130mhz na rdzeniu i 500mhz na pamięciach) 16gb ram DDR3 1333 i BF1 na ustawieniach średnich w Full HD działa między 40fps( w walce) a 60fps(przy bieganiu). Więc te minimalne wymagania są trochę na wyrost :)
Kuba77 XFX (1 year ago)
+Pirat2016 gtx 1050ti nie jest specjalnie wydajną kartą. Bez problemu i3 6100 pozwoli na jej pełne wykorzystanie. Gdybyś posiadał np. gtx 1070 wtedy obowiązkiem byłoby wyposażenie się w wydajniejsze CPU. i3 6100 i gtx 1050ti to zgrany duet.
Pirat2016 (1 year ago)
ThePolishKamil nieee :)
Pirat2016 (1 year ago)
Kuba77 XFX Ale ja mówię tylko O najnowszych grach :)
Wormskyy (1 year ago)
Mam ją. Jest naprawdę bardzo cicha ;)
Darkople (1 year ago)
Acetylen3 fanboy
Acetylen3 (1 year ago)
W sumie już jest zjedzona przez RX 480
S1mple (1 year ago)
eee tam
Acetylen3 (1 year ago)
Wormskyy :D zobaczymy za rok jak już rx będzie ją jadł na śniadanie
:::Marque2::: (1 year ago)
Obok Asusa Strixa to najbardziej wypasione modele tych kart. Miałem strixa i różnica to temp - były niższe max 65 stopni ale nieco głośniejsza od MSI - jednak obie opcje są w nieco absurdalnych cenach bo jak dać 1500 za 1060 6gb to pomyłka bo mi się udało MSI gaming x 1070 za 1,8k lekko używana kupić więc czasem warto prześledzić Internety :)
ozyrys207 (1 year ago)
Nieprawda, sam mam asusa 1060 strix i ssania przy rozruchu nie stwierdzono ;)
Acetylen3 (1 year ago)
Marek Bomba ale karty od Asusa ssa ;(
:::Marque2::: (1 year ago)
Zgada się, ale armor też jest od MSI osiągi te same ale cena już bardziej rozsądna.
Wormskyy (1 year ago)
Dobry producent to i się ceni ;)
Mercy (1 year ago)
Naklejki +10 do fpsów, już widze ja jakiś dziesięciolatek nakleja je na wszystko :D
szprycha WP (1 year ago)
zajebista karta. Ja posiadam wersje Armor 6g. Powiem szczerze... wogole Gaming X nie oplaca sie kupowac...Owszem Gaming X jest cichsza od wersji Armor, ale osiągi?... Identyczne. Gaming X 1600 zł, MSi Armor 1370. :>
Billy Stonka (1 year ago)
Msi gaming x jest wydajniejsze i to widać ale armor po oc już ma już podobne osiągi .
PiotreK3K (1 year ago)
1
karolaczysko (1 year ago)
oo na to czekałem :D

Would you like to comment?

Join YouTube for a free account, or sign in if you are already a member.